Over

Home / Over

Over

PetervdBergBergPet ICT is een eenmanszaak gestart in januari 2016. Het bedrijf wordt geleid door Peter van den Berg. Peter is beschikbaar als ZZP-er/ freelancer. Peter heeft inmiddels meer dan 10 jaar ervaring met SharePoint bij tal van bedrijven en organisaties. In deze periode heeft hij verschillende functies en rollen uitgeoefend en is hij in verschillende branches werkzaam geweest.

BergPet ICT is gespecialiseerd in Microsoft Sharepoint en Office 365. Peter is beschikbaar als freelance SharePoint consultant en kan binnen een  SharePoint traject ingezet worden in het voortraject, implementatie, realisatie, beheer en verzorgen van trainingen. Ik richt me op bedrijven die – op Freelance basis – ondersteuning nodig hebben met SharePoint op technisch en functioneel applicatiebeheer. Denk hierbij aan:

Het opzetten van technisch ontwerpen
Het installeren en inrichten van SharePoint
Het doen van migraties naar on premise en/of de cloud
Het onderhouden van de omgeving d.m.v. patch management
Het in kaart brengen van de functionele behoefte van eindgebruikers
Het vertalen van klantwensen naar een (standaard) SharePoint-oplossing
Het schrijven en onderhouden van functionele documentatie
Het inrichten en beheren van sites, structuren, search en InfoPath-formulieren
Het geven van gebruikerstrainingen.

Achtergrond
Peter is in 1998 afgestudeerd aan de HogeSchool Utrecht, Communicatie & Management. In 2000 is hij begonnen bij Vereniging Eigen Huis als webredacteur/DTP-er. In 2003 is hij overgestapt naar ICT en kwam hij in aanraking met Portal Server 2003. Peter raakte enthousiast over SharePoint Server 2007. In juni 2008 is Peter in dienst getreden van e-office bij het Microsoft Projecten team als Sharepoint Consultant. Daar is Peter verder gegroeid in z’n rol als SharePoint specialist en is hij betrokken geweest bij tal van projecten. In z’n laatste jaar daar is Peter onderdeel geweest van het service team van e-office. Naast pro-actief beheer heeft hij hier tal van kleinschalige klussen uitgevoerd.

In oktober 2012 is Peter in dienst getreden bij Rubicon B.V. als SharePoint beheerder. Vanuit deze rol verrichtte hij SharePoint werkzaamheden voor klanten die hun omgevingen bij Rubicon in beheer hebben. Daarnaast voerde Peter met regelmaat intakes uit bij klanten die hun SharePoint omgeving bij Rubicon in beheer willen geven. Binnen Rubicon was Peter primair aanspreekpunt voor bestaande beheer klanten en was hij nauw betrokken bij SharePoint projecten. Daarnaast was Peter aanspreekpunt voor de Office 365 omgeving.

Naast pro-actief beheer, worden er binnen de support afdeling ook SharePoint projecten uitgevoerd, variërend zowel in omvang (van enkele dagen tot meerdere maanden durend) en complexiteit.  De scope van de werkzaamheden die Peter uitvoerde variëreerde van functioneel, infrastructureel tot SharePoint development werkzaamheden en migratie trajecten. Daarnaast was Peter betrokken bij advisering, pre-sales en offerte trajecten en gaf hij regelmatig presentaties en maatwerk trainingen.  Peter was vanwege zijn uitgebreide kennis en ervaring op het SharePoint platform breed inzetbaar als consultant, architect, functioneel beheerder, technisch applicatie beheerder, trainer en SharePoint ontwikkelaar.

Overzicht van klanten
In de ruim 10 jaar dat Peter bezig is met SharePoint en Office 365, heeft hij o.a. voor de klanten uit de volgende branches werkzaamheden verricht:
Overheid, Onderwijs (diversen ROC’s), zorginstellingen (diversen ziekenhuizen), pensioenfondsen, financiële Holdings, Hosting, Kenniscentra, Vakopleidingen, Onderzoeksinstellingen, Levensverzekeringen, scheepsbouw, Groothandel in fotografische artikelen, Advies & Consultancy Branche, Advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering, Chemie/Olie/gas/energie/delfstoffen, Belangenvereniging, consultancybranche, Vliegtuigen en onderdelen.

Functies en rollen
Support medewerker                                             5 jaar
Technisch Applicatiebeheer SharePoint       5 jaar
Functioneel SharePoint beheerder               10 jaar
SharePoint Architect                                             5 jaar
SharePoint consultant                                       10 jaar

Certificering
MCSA: Office 365
MCSE: SharePoint
Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013
Core Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013
Deploying Office 365
MCTS – Microsoft SharePoint 2010, Configuring (TS)
MCTS – Microsoft SharePoint 2010, Administrator (MCITP)
Prince2 Foundation
MCTS – Microsoft Windows SharePoint Services 3.0 – Configuring
MCTS – Microsoft Office SharePoint Server 2007 – Configuring
Microsoft Certified Systems Administrator (Microsoft Windows Server 2003) MCSA
Microsoft Certified Professional

Persoonlijke kenmerken
Analytisch, Betrouwbaar, Leergierig, Positief, Humoristisch, Teamspeler, Oplossings- en resultaat gericht, Goed doorzettingsvermogen, Creatief, Stressbestendig, Zelfstandig en Punctueel, leidinggevende kwaliteiten, coaching